Copyright © VLOK-CI vzw. 2016 Alle rechten voorbehouden  

Contact                 Sitemap               Disclaimer

   

VLOK-CI vzw: Vlaamse ouders van Kinderen met  Cochleaire Inplant.

Vlaamse Ouders van Kinderen met Cochleaire Inplant vzw

Startpagina Wie zijn wij Activiteiten Nuttige info Nieuws Getuigenissen Lid worden? Contact

Welkom op de website van VLOK-CI vzw.

VLOK-CI vzw is een vereniging van en voor ouders van dove en slechthorende kinderen. Alle ouders van dove en slechthorende kinderen zijn bij ons welkom!

 

Op deze site trachten wij vooral informatie te geven aan ouders die net vernomen hebben dat hun kind slechthorend of doof is. Voor hen is er uitleg over de verschillende gehoortesten en hulpmiddelen die er in Vlaanderen zijn. Als je nood hebt aan een persoonlijk gesprek aarzel dan niet om een van onze contactouders te contacteren. Hun gegevens kan je op deze site vinden.

 

 

 

 

Beste,

Naar aanleiding van wereld CI-dag op 25 februari organiseert VLOK-CI vzw op zaterdag 27 februari 2016 een bedrijven infodag. Tijdens deze dag brengt VLOK-CI vzw CI-bedrijven, hulpmiddelen bedrijven, verenigingen,… bijeen om belanghebbenden de kans te geven om de laatste nieuwtjes te weten te komen.

Meer info kan je hier vinden!

Iedereen van harte welkom

   

Onze voorzitter woonde vorige zaterdag in de Kinepolis te Gent de speciale filmvoorstelling bij van 'Achter de wolken' , voorzien van audiodescriptie en Nederlandstalige ondertiteling.

Ook werd een persconferentie gegeven door Pierre Drouot, directeur van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) die meedeelde dat vanaf april 2016 alle gesubsidieerde Vlaamse bioscoopfilms voortaan zullen moeten beschikken over audiodescriptie en Nederlandstalige ondertiteling. Deze beslissing werd mede genomen op aandringen van het Vlaams Parlement en minister van Cultuur,  Sven Gatz waarbij  VLOK-CI nog vorige zomer een parlementaire vraag indiende betreffende de filmondertiteling en deze nadien ook nader toelichtte op het kabinet.

De beslissing van het VAF is dan ook een belangrijke stap in de goede richting. Wel is het zo dat films die niet gesubsidieerd worden vanuit het VAF, nog steeds niet ondertiteld moeten worden en zijn het ook nog altijd de bioscoopuitbaters zelf die beslissen de ondertitels 'aan' of 'uit' te schakelen.

Daarom blijven wij, samen met andere belangenorganisaties, verder werk maken van een volledige toegankelijkheid van de Vlaamse bioscoopfilm. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat ook doven en slechthorenden op een volwaardige manier moeten kunnen deelnemen aan het cultureel leven in Vlaanderen, en dus ook aan het Vlaamse filmgebeuren.